Kurzy probíhají ve skupinkách maximálně 20-ti osob pod vedením zkušeného sommeliéra v délce 5-ti hodin. (Intenzivní jednodenní kurz je zajímavější, než dělení kurzu do více dnů a navíc výhodný z hlediska úspory Vašeho času.)
Pro účastníky kurzu je připraveno bohaté občerstvení v podobě domácích sýrovo-uzeninových prkének a čerstvého pečiva.
Jste-li milovníci vína, pak přijďte na kurz osobně, nebo pokud máte někoho blízkého, komu by kurz udělal radost, pak ho neváhejte obdarovat pěkným dárkovým certifikátem, který Vám na kurz rádi vystavíme.
Na konci kurzu obdrží účastník diplom o absolvování.
Stručná osnova obsahu kurzu:
1) Česko: historie, statistika, vinařské oblasti, základní kategorie vín, odrůdy
2) Francie: historie, statistika, vinařské oblasti Francie (přímořské, kontinentální, středozemní), základní kategorie vín, odrůdy Francie, oblasti podrobně (historie, statistika, apelační systém, odrůdy) - CHampagne,Bourgogne ,Bordeaux , Alsace, Valée du Rhône, Val de Loire, Jura & Savoie, Languedoc – Roussillon, Sud Ouest, Provence & Corse , Vin de Pays
3)Itálie: historie, statistika, regiony, apelační systémy, regiony a odrůdy, typické odrůdy, oblasti podrobně (historie, statistika, apelační systém, odrůdy) , Piemonte, Veneto, Lombardia, Trentino – Alto Adige / Südtirol, Liguria, Valle d´Aosta, Emilia Romagna, Friuli – Venezia, Giulia, Toscana, Chianti, Umbria, Lazio, Molise, Marche, Abruzzo, Puglia, Basilicata, Campania, Calabria, Sicilia, Sardegna
4) Španělsko: historie, statistika, regiony, apelační systémy, odrůdy, oblasti podrobně : Rioja, Ribera Del Duero, Cataluña / Catalunya, Jerez (výroba Sherry), Mlaga, ostatní oblasti
5) Ostatní vinařské oblasti Světa